40η γιορτή κερασιού στο Μεταξοχώρι Αγιάς

Που και πότε γίνεται η γιορτή κερασιού;

Το δημοτικό διαμέρισμα του Μεταξοχωρίου σε συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς διοργανώνει την Γιορτή του Κερασιού, που είναι το κυριότερο αγροτικό προϊόν του χωριού. Φέτος η γιορτή κερασιού θα πραγματοποιηθεί στις 8 και 9 Ιουνίου στο Μεταξοχώρι Αγιάς της Λάρισας.

Τι αντιπροσωπεύει η γιορτή και γιατί γίνεται;

Η Γιορτή του Κερασιού  συμβολίζει την αναγέννηση της φύσης, με τον ερχομό της Άνοιξης και τη συλλογή των καρπών. Η εκδήλωση έχει ως κύριο στόχο την προβολή και ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και τη μετάδοση αυτής της παραδοσιακής τέχνης στις νεότερες γενιές.

Παράλληλα, επιδιώκεται η αύξηση της επισκεψιμότητας του Μεταξοχωρίου, το οποίο εκτός του ότι αποτελεί παραδοσιακό οικισμό φυσικού, ιστορικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος, αποκαλείται και «χωριό των καλλιτεχνών», λόγω του ότι αρκετοί καλλιτέχνες έχουν αγοράσει εδώ τα σπίτια τους.

Εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται

Οι εκδηλώσεις γίνονται στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, το παλαιό Παρθεναγωγείο. Στις εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνονται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες λαϊκής μουσικής

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

Το σπίτι της Αλεξάνδρας βρίσκεται στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από το Μεταξοχώρι. Επικοινωνήστε μαζί μας και εξασφαλίσετε την διαμονή σας τις ημέρες της γιορτής του κερασιού.

Alexandra’s Cottage House

Μεγαλόβρυσο – Αγιά Λάρισας

info@alexandrascottagehouse.gr

https://alexandrascottagehouse.gr/