ΟΛΑ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ

Kαθώς το χωριό βρίσκεται στην ύπαιθρο και πάνω στο βουνό, πρέπει να φροντίσετε για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστείτε για τη διαμονή σας εκεί.Υπάρχουν τοπικά καταστήματα, superamrkets, παντοπωλεία, αρτοποιεία, τράπεζες,φαρμακείο ,Ιατρικό Κέντρο κτλ στο πλησιέστερο χωριό της Αγίας που βρίσκεται μπροστά σας πρίν φτάσετε στο Μεγαλόβρυσο. Τα καταστήματα λειτουργούν από Δευτέρα έως Παρασκευή απο το πρωί στις 8.30 π.μ. μέχρι το απόγευμα περίπου 9.00 μ.μ (μερικα από αυτά ίσως και νωρίτερα). Το Σάββατο τα super market εργάζονται μέχρι τις 8 το απόγευμα.

Μπορείτε να βρείτε κάποια καταστήματα όπως το φούρνο ανοιχτά την Κυριακή, αλλά όχι τα σούπερ μάρκετ. Η τράπεζα λειτουργεί κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.30 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., αλλά πάντα υπάρχει ATM για να έχετε κάποια μετρητά οποιαδήποτε στιγμή χρειαστείτε. Τα εστιατόρια και τα καταστήματα καφέ λειτουργούν όλη μέρα μέχρι πολύ αργά τη νύχτα.Το φαρμακείο λειτουργεί συνήθως ωράριο καταστημάτων αλλά ίσως να διαφέρει κάποιες φορές.

Υπάρχουν δυο μεγάλα σουπερ μάρκετ στην περιοχή της Αγιάς και μπορείται να βρείτε ότι χρειάζεστε για όσες μέρες μείνετε στο χωριό μας. Απέχουν μολις 10 λεπτά με το αμάξι από το Μεγαλόβρυσο

Το Mεγαλόβρυσο διαθέτει μια παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα που μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα ή το δείπνο σας. Την περίοδο του καλοκαιριού μπορείτε να καθίσει στη πλατεία κάτω από τα μεγάλα Πλατάνια ή την περίοδο του χειμώνα μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας δίπλα στο τζάκι. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το παραδοσιακό ψητό κοντοσούβλι , το παραδοσιακό τυρί από την Αγιά μπατζιο και το κρασί. Ειναι πάντα καλή ιδέα να επισκεφτείτε τα χωριά που βρίσκονται κοντά στο Μεγαλόβρυσο όπως, η Ανατολή, το Μεταξοχώρι, η Μελιόβια και να δοκιμάσετε το παραδοσιακό φαγητό και εκεί.

Η Αγία έχει μια καφέτερια που μπορείτε να απολασετε τον καφε σας όλη την ημέρα μέχρι αργά το βράδυ.Υπάρχουν επίσης πολλές καφετέριες στην παραλία-Αγιοκάμπος που μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας δίπλα στη θάλασσα.Μπορείτε επίσης να πιειτε τον καφέ σας και στην ταβέρνα που βρίσκεται στο χωριό μας .

Το Κέντρο Υγείας απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Μεγαλόβρυσο και βρίσκεται στην Αγία, καθώς και η Αστυνομία και ο Πυροσβεστικός Σταθμός. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία από το τηλέφωνό σας στον αριθμό 100, για τον Πυροσβεστικό σταθμό τον αριθμό 199 και σε περίπτωση που χρειάζεστε ασθενοφόρο μπορείτε να καλέσετε τον αριθμό 166. Συνήθως σε μικρά μέρη όπως τα χωριά, τα φαρμακεία έχουν έναν αριθμό τηλεφώνου τον οποίο μπορείτε να τους καλέσετε αν έχετε ανάγκη για κάποιο φάρμακο καθώς υπάρχουν και κάποιες προγραμματισμένες μέρες που εφημερεύουν.