ΠΩΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΤΕ

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Το Μεγαλοβρυσο βρίσκεται στο βουνό Κισσάβος, μόλις 10 λεπτά από την Αγιά, 30 λεπτά από τη Λάρισα και 30 λεπτά από την παραλία. Η πόλη και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης (το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λειτουργεί όλο το χρόνο) είναι περίπου 2 ώρες οδήγησης και η πόλη και το αεροδρόμιο του Βόλου (το αεροδρόμιο του Βόλου λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι) είναι περίπου μία ώρα οδήγησης. Μπορείτε να φτάσετε στο Μεγαλόβρυσο με αυτοκίνητο.

Το Μεγαλόβρυσο είναι ιδανικό κάθε εποχή για διακοπές μακριά από την πόλη. Μπορείτε να απολαύσετε πεζοπορία κατά μήκος του βουνού, ακολουθώντας το μονοπάτι που συνδέει την Αγία με το Μεγαλόβρυσο και προσφέρει υπέροχη θέα στη θάλασσα και το βουνό. Επίσης μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με ποδήλατα γύρω από το βουνό και να εξερευνήσετε τη φύση. Πιο κοντά βρίσκονται τα γραφικά χωριά Μεταξόχωρι, Ανατολή και Μελοιβία που μπορείτε να απολαύσετε αυθεντικά παραδοσιακά φαγητά.

To Μεγαλόβρυσο ήταν γνωστό πριν από το 1927 με την ονομασία “Νιβόλιανη”. Το παλαιότερο όνομα σημαίνει «ουράνια πόλη», ενώ το μεταγενέστερο ελληνικό όνομα έχει να κάνει με την αναφορά στο άφθονο νερό που έτρεχε κάποτε απο 25 πηγές. Από την άλλη ο χαρακτήρισμος του "ουρανού" που έχουν δώσει οι επισκέπτες στο χωριό δικαιολογείται από την άποψη αυτών όταν γυρίζουν το βλέμμα τους προς τα πάνω “ το χωριό είναι τόσο ψηλά που αγγίζει σχεδόν τον ουρανό".

ΡΙΞΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

GALLERY